Sliders (3)
Sliders(3)
Slide3)
Slide)
previous arrow
next arrow

Kung Adolf Fredriks sista måltid

Måltiden Adolf Fredrik, Gustav III:s och Karl XIII:s far, dog verkligen av ett slaganfall på kvällen den 12 februari 1771 efter att ha ätit semla (eller ”hetvägg”, som det hette på den tiden). Så långt är ryktet sant. Då bör man emellertid betänka att kungen före desserten hade avnjutit en rejäl middag. Han började med böckling, vilket följdes av rysk kaviar. Tredje rätten var hummer, fjärde surkål, femte en tallrik kokt kött med rovor. Först därefter blev det dags för hetvägg, det vill säga en bulle som serverades med kanel, mandelmassa och varm mjölk. Till samtliga rätter dracks champagne!

Vi vill nu den 12:e februari hedra hans minne pga hans anknytning till herrgården! Detta blir en minnesvärd kväll hos oss där ni får höra mer om denna händelse, en kort föreläsning innan ni därefter sätter er till bord och får avnjuta en meny som är snarlik den kunden glatt inmundigade på kvällen den 12/2 för 251 år sedan! Välkomna!

 

Kvällens meny

Förrätt

Tre franska ostron med klassiska tillbehör

Första varmrätten

Klargravad sill med böcklingmajonnäs, störrom, potatiskrutonger, ättika samt kvarg

Andra varmrätten

Salta rovor med hängmörad biff, surkål, steksky

Tredje varmrätten

½ egenkokt hummer med citron, majonnäs, bröd

Dessert

Hetvägg originalet!

PRIS

695:- per kuvert

BOKA NU